Всеки човек консумира сол в ежедневието си. И в това няма нищо странно, точно обратното. Солта е една от най-важните съставки, когато става дума за готвене.

9 храни, които смятате за полезни, но всъщност не са!

Да се ​​научиш как правилно да овкусяваш храната е форма на изкуството – твърде малко сол означава, че ароматът няма да излезе, а твърде много сол ще обезвкуси ястието.

Солта е неизменна и при консервиране на храната.

Но колкото и да е полезна, консумацията на твърде много сол може да доведе до риск за здравето. Ако консумирате прекомерно количество от тази подправка (не забравяйте, че тя е в консерви, сладки неща, чипс, хляб… навсякъде), в тялото ви ще настъпи голяма промяна.

Ако забележите обаче, че имате нужда от повече сол, може да има основателна причина.

Каква може да бъде тя четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.