Eвропейски изследователски център e решил да разбере дали има правилен отговор на въпроса колко точно сексуални партньори трябва да има човек през целия си живот. За целта били интервюирани около 2000 души от различен пол. 

В резултат на това учените научили не само "нормалния" брой сексуални партньори за мъже и жени през целия им живот. Но също така разбрали и коя цифра за този показател се смята за голяма и коя е малка. И така, колко? 

Според това проучване 67,4% от жените и 58,6% от мъжете винаги казват истината, когато биват запитани за техния сексуален опит. В същото време 17.5% от мъжете, лъжат и посочват завишен брой на сексуалните си партньорки, а 18,6% от жените лъжат, но намаляват този брой. 

Това предполага, че за жените големият брой сексуални партньори все още се смятат за признак на безразборни връзки и разпуснатост, докато за мъжете този показател е по-скоро комплимент. И въпреки че в много отношения това е вярно, когато се стигне до определянето на максималния брой сексуални партньори, разликата между мненията на мъжете и жените се оказва доста незначителна.

Какви са точните цифри и резултатите от друго подобно допитване четете в zdrave.to