Никой не е против да се надгражда в университетска болница "Лозенец". С тези думи директорът доц. д-р Радосвет Горнев обяви, че не е против строежа на педиатрия, но е важно да е ясен статутът на парка.

"Да се събират дружества е безумно. Има нужда от надграждане и използване на капацитета на  УМБАЛ "Лозенец", заяви директорът доц. Радосвет Горнев пред БНТ

Не е измислен добре проектът за детска болница. Ще се строи ли нова или ще се ползва сградата на болница "Лозенец". Според доц. Горнев има опасност да се унищожат две болници. Към момента има решение на Министерството на здравеопазването, което не отговаря на критерии за детско лечение. Като критични определи грижите за деца директорът на УМБАЛ "Лозенец".

"От 11 години не са правени бъбречни трансплантации на деца"- при положение, че има добри специалисти, заговори Горнев. Идеята му е педиатрията да бъде част от университетската болница, и даде за пример тази в Хайделберг, в която също се обучават студенти по медицина.

 Той е на позиция, че: "нямамаме нужда от сгради,а да се инвестира в медици. За 2-3 години се строи сграда, а за 5 години се изгражда лекар специалист".

Важната новина е, че в парка на болница "Лозенец", няма да има МОЛ или казино, както съобщи Горнев, но призивът му за надграждане в университетската болница е призив към тези, които взимат решенията в здравното министерство. 

Доц. Радосвет Горнев, заяви, че усеща подкрепа от своите колеги и когато стартира процедурата за директор той ще участва в нея. Сега той е временно изпълняващ длъжността до откриването на конкурс за шефския пост.