Можем ли сами да се излекуваме със силата на съзнанието? Помага ли гладуването на този процес? Кое ни разболява и как губим енергията си?

Точно над тези въпроси разсъждава една българска лекарка - Беатрис Терзиева.

Думите й буквално предизвикаха сензация във Фейсбук и са споделяни от десетки потребители:

"Защо почти всички болести се лекуват с гладуване? Защото импулсът на потребителството и зависимостта в огромна степен се поддържат от храната. И колкото е по-разнообразна, вкусна и обилна тя, толкова по-бързо намалява вътрешната енергетика, расте обидчивостта и се появяват болести.

Учените стигнаха до извода, че преяждането води до диабет, сърдечно-съдови заболявания и намаляване на потенцията само преди няколко години. А религията говори за това вече няколко хиляди години.

А засега лекарите целенасочено лекуват някакъв орган и тъпчат пациента с хапчета. В критична ситуация, когато е останало малко време и ситуацията е набрала инерция, такава форма на лечение е оправдана.

Но без разбиране за това как възниква болестта, как душата въздейства върху тялото, цялото лечение ще се свежда до бомбардировка с лекарства и операции.

Оказва се, че е безполезно да се лекуват поотделно органите на човека и различните болести, ако имунитетът е на нула.

Мисля, че скоро лекарите ще успеят да свържат понятието „имунитет“ с вътрешната енергия на организма.

А после понятието за вътрешна енергия ще успеят да свържат с емоционалното, психологическото състояние на човека.

След това, вероятно, лекарите би трябвало да забележат, че върху енергетиката на организма влияят не повърхностните, а свръх дълбочинните емоции, които се затвърдяват в подсъзнанието.

А след това вече е доста лесно да се забележи връзката между мирогледа, характера, съдбата и здравето.

За получаване на енергия трябва да бъдеш по-добър вътрешно, да намалиш обидите, съжаленията и страховете. Излиза, че физическият недостиг на енергия кара човека да бъде по-добър.

И обратното – изобилната храна, излишната снизходителност към желанията, физическият комфорт, слабо подвижният начин на живот рязко засилват външната физическа енергия и отслабват интензивността на вътрешната, висшата енергия на душата. И развалят характера. Човек става по-злобен, алчен и депресиран.

Всяка болест е помощ и пречистване на душата. И колкото повече се концентрираш върху любовта, толкова по-лесно и по-бързо преминава това пречистване.

Доброто здраве е в правилните навици. Ако свикваме да обичаме, да отдаваме енергия и при това да се променяме, ние укрепваме здравето си.

Какво е това да отдаваш енергия?

Това означава да умееш да изпълняваш поставената задача, да преодоляваш трудностите, да умееш да вярваш в себе си и да не униваш, да умееш да възпитаваш себе си и другите.

Когато навикът тепърва започва да се създава, докато още не е станал устойчив образ, за формирането му отива огромно количество енергия. Но затова пък след това той действа автоматично, и ние не го забелязваме.

Когато човек има в душата си малко любов и енергия, просто не му стигат силите за формиране на нов навик, и той не може да се промени.

Не трябва да съжаляваме за миналото, защото така човек се мъчи подсъзнателно да го измени, да смени местата на неща, които не могат да се променят.

Мъката по миналото предизвиква огромен неконтролируем разход на енергия. Но изтичането на енергия, което може да доведе до много сериозни последствия, се блокира от организма чрез появата на болест на физическо равнище.

Какво е това стареене? Това е адаптация на организма към бавното намаляване на енергетическото ниво. Ако се увеличи вътрешната енергетика, остаряването ще протича по-бавно. За това свидетелстват фактите.

Ако човек яде малко и се движи много, той се включва към източника на тънка енергия и живее по-дълго."