Сложните времена явно изискват крайни мерки. Доказателство за това е служебният здравен министър Стойчо Кацаров, пише Tribune.bg.

Каква е историята?

Д-р Кацаров е човекът, който публично и на висок глас не вярваше в Ковид. Отричаше пандемията и обясняваше как хората умират С, а не ОТ Ковид.

Как ваксините не работят.

Д-р Кацаров обаче беше назначен за служебен здравен министър. И изведнъж започна да вярва в Ковид. Или поне така твърди. Като министър му се наложи и многократно да отговаря на въпроса дали ще се ваксинира на фона на опитите на ръководеното от него ведомство да увеличи броя на ваксинираните. На тези въпроси той отговаряше, че към момента няма нужда, защото го е карал. Нали нямаше? Така, де, карал го е в „Пирогов“.

Днес страницата на МЗ във Фейсбук публикува снимка на Кацаров, на която би трябвало да изглежда, че очаква да получи ваксина. Така изглежда. Кадърът не доказва, че се е ваксинирал. Макар че така пише в текста към снимката.

В него пише още, че ваксината е поставена в медицински център „Ориндж“. Става въпрос за частен център, собственост на Спас Спасков  - бивш директор на „Пирогов“.
 

Само преди два дни един от заместниците на Кацаров заяви, че започват проверки в „Пирогов“ по предварителни данни за фиктивни хоспитализации.

Преди ден пък именно Спасков обясняваше от телевизора колко зле се справя настоящото ръководство на „Пирогов“.

Следите ли нишката? „Пирогов“.

Какво е посланието на тази снимка? Към кого е насочено? Защо Кацаров ползва услугите на частен център? Защо не се ваксинира в държавна болница? Платил ли си е „Ориндж“ за реклама на страницата на МЗ? И изобщо Кацаров ваксиниран ли е?

В коментарите под снимката на „ваксинирания“ министър хората изразяват възмущение, че се рекламира частен медицински център и питат „дали тази реклама е с клауза в договора“. Други обръщат внимание на статуса „антиваксър“ на служебния министър и се питат какво го е накарало да промени решението си.

Ето някои от публикациите:

Панчо Панчев

Това пък защо беше. Ако не е фотошоп съм доста объркан. Лицето Кацаров май беше антиваксър. Познавам доц. Спасов, но не съм го виждал отдавна. Ако той поставя ваксината както следва от отправената към него благодарност, доста се е променил през последните години.

Мариела Бойкова

Този медицински център е частен, правите му реклама в официалния сайт на МЗ

Ivan Belev

Егати рекламата и на ваксина, и на медицински център, и на лекар.  

Milena Deneva

Много късно, г-н министър! Много лош пример!!! Това трябваше да е през януари! Сега си понесете вината за объркването на хората!

Eliana Arnaoudova

Тази снимка доказва с пълна сила какво нещо е солидната мотивация, защото през месец май 2020г. друга песен пееше

Марта Котева

А ние отдавна се ваксинирахме, тези демонстрации затвърждават неадекватното им служебно правителство.