Мъжете с увеличена простата изпитват сериозни неудобства. В ежедневни ситуации изведнъж се появява спешната нужда от уриниране, но когато се озоват в тоалетната, потокът на урина е много слаб, а пикочният мехур не може да бъде освободен напълно.

Ограничават социалните си контакти и винаги се оглеждат къде е тоалетната, когато са навън. Освен през деня, позивите зачестяват и през нощта - придружени от множество нощни ставания. Това се случва на всеки втори мъж над 50 г., а във възраст 65 - 80 г. 90% от мъжете страдат от тези симптоми!

“Последните години уринирането за мен беше истинска мъка. Освен слабата струя и постоянните пориви за уриниране, по-лошото беше парещата болка по време на самото ходене по малка нужда”, -  споделя Илия Иванов, 78 г. от София. 

Много често прегледът при уролог освен увеличена простата диагностицира и други “екстри” - стеснение на пикочния канал, камъни в пикочните пътища.

Точно това се случва с Илия Иванов. Престрашавайки се да посети Хил клиник за урологичен преглед, той разбира на какво се дължи неразположението и болките - огромна простата (120 гр), стеснение в пикочния канал и три камъка в пикочен мехур.

Иван се подлага на безкръвна процедура Холмиум Quanta Cyber Ho150 в единствената клиника, разполагаща с тази технология в България - Хил клиник. Само преди седмица той е опериран от д-р Фернандо Санча - световен експерт в операциите с лазер при увеличена простата, и екип уролози на Хил клиник. Лекарите извършват няколко интервенции в хода на операцията - преодоляват стриктурата, разбиват с Холмиум лазер камъните и елиминират простатата. Така в рамките на час, само с еднократно “слагане на масата”, със спинална, а не с пълна упойка, са решени всички урологични проблеми на пациента. 

Какво сподели след операцията пациента и как практически се извършва тази операция и перманентен ли е резултатът след нея, четете в най-полезния сайт Zdrave.to