Не съм политически обвързан, но защото участвах и в двата Щаба се смята, че съм политически обвързан и това явно е накарало сегашния министър да се разправи с мен.

Това заяви в ефира на Нова тв и предаването "Карай направо" проф. Асен Балтов. 

"Същото се случи и с проф. Кантарджиев, имаше опити и към проф. Ангелов. Опитаха и с доц. Кунчев и не им се получи. С ген. Мутафчийски не могат да направят това, защото той е подчинен на МО, а не на МЗ", добави Балтов. 

"С министъра се запознах, когато работех във Военна болница. Доц. Златев ни запозна и трябваше да оперирам майката на доц. Кацаров. Имали сме спорове заради защитите му към частните лечебни заведения", призна той.

"Бях уволнен поради "тежки нарушения и неизпълнение на служебните задължения". Бях уволнен без да ми се даде право да възразя или да минат нещата по инстанции", разказа Балтов.

По думите му Кацаров казвал доста неистини: "Едната е, че е лекуван за цироза, а това е лъжа. Има лист, че е бил в "Пирогов" и е прегледан. Сам си го е подписал", разказа още той.

"Съвсем скоро разбрах, че е подал молба и иска да се заличи листът му от "Пирогов". Заличавайки го, така ще излезе, че сме направили нарушение. Аз обаче вече не отговарям за това. Той е видял, че в електронното му досие стои това нещо и иска да го изчисти", каза Балтов.

Той изрази надежда, че това няма да бъде направено, особено докато все още тече прокурорска проверка. 

"Още не съм си събрал багажа от "Пирогов". Имам много книги и учебници, трябва ми микробус. Като ме уволниха, се почувствах така, сякаш са ограбили дома ми - взеха ми н ай-милото, дадох всичко за тази болница и колегите ми. Аз съм баща на 4 деца, това беше шок и за тях", разкри Балтов.

Професорът разказа, че вече е ваксиниран и с трета доза от ваксината.

Той не пожела да каже дали ще влиза в листа, но призна, че ситуацията е динамична и може да се очаква всичко.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!