Лазерното отстраняване на простатата не е новост за българския пациент, след като преди 12 години екипът на столичната “Хил клиник” започва да го практикува и налага като стандарт. С въвеждането в експлоатация на първия за България Зелен лазер и след повече от 5000 извършени безкръвни операции уролозите от софийската болница се нареждат сред иноваторите в нашата медицина.

Екипът на “Хил клиник” си поставя и следва всеки ден амбициозната цел да промени изцяло представите за лечение в тази сфера. Тук на първо място разполагат със съвременна апаратура за диагностика на всички проблеми, свързани с пикочно-отделителната система.

Прегледите се извършат по най-високи международни стандарти. Освен детайлно снемане на анамнеза, анализ на специалния Международен простатен симптоматичен индекс (МПСИ, IPSS), ехографско изследване, определяне обема на жлезата и остатъчната урина те правят задължително и кръвен тест PSA. Всеки пациент получава внимание от страна на един от най-добрите уролози с огромен опит в диагностиката и лечението на всички заболявания на простатата.

При необходимост на място може да се извърши надеждна и точна биопсия на простатата, която е единственото изследване, показващо наличие на злокачествен процес. В “Хил клиник” първи започнаха да извършват Фюжън биопсия на простатна жлеза с BiopSee® - най-ново поколение апаратура на Medcom (Германия). Досега те са екипът с най-дълга практика в страната по отношение стереотектична таргетирана простатна биопсия.

Споменавали сме и друг път това уникално мултидисциплинарно изследване, което открива рака на простатата с безпрецедентна до този момент точност. След прецизната диагностика, ако се налага лечение, в “Хил клиник” предлагат най-модерното и ефективно лазерно отстраняване на доброкачествено увеличена простата, както и безкръвно лапароскопско лечение при рак на простатата.

Още за предимствата на “Хил клиник” и споделеното от пациенти, четете в най-полезния сайт Zdrave.to