Две порции мазна риба седмично намаляват риска от инсулт. Това е доказано от международна група учени. Те анализираха резултатите от 38 проучвания върху ефектите на омега-3 мастни киселини върху човешкото здраве. 

Като цяло в проучването взели участие 800 хил. души от 15 страни по света. Омега-3, намиращи се в разновидности на мазните риби (сьомга, пъстърва, скумрия, херинга, риба тон) са богати на мастни киселини.

ТАКА ЧЕ, ЕТО 5 ПРИЧИНИ ДА ЯДЕТЕ СЬОМГА ВСЕКИ  ДЕН

ПРИЧИНА 1
Оказа се, че яденето на поне две порции мазна риба всяка седмица намалява риска от инсулт с 6%. В същото време експертите стигнали до извода, че добавките от рибено масло не са такива.

Останалите причини, които правят сьомгата толкова полезна и задължителна за менюто ви, четете в zdrave.to