"Яйцата са един от най-чистите продукти. С много добро съдържание на протеини, с много малко въглехидрати, малко мазнини". Това заяви в "Здравей, България" по Нова тв диетологът д-р Анна Йорданова. Тя допълни, че противно на вярванията и препоръките, хората с висок холестерол не трябва да спират с яйцата, защото в тях се съдържат мазнини, които борят вредния холестерол.

Д-р Йорданова препоръча да консумираме по 4-5 яйца на седмица, но не повече от 7 жълтъка.

"Преди се смяташе, че мазнините, които се съдържат в млечните продукти качва нивото на холестерола. Сега знаем, че покачва захарта", коментира тя и допълни, че сега е популярно високомазнинните храни, но те не са полезни за всички хора.

"Единственото, което може да се унифицира, са препоръките за балансирано хранене", заключи д-р Йорданова.