Борбата с коронавируса е сложна задача, която изисква постоянните усилия на огромни групи хора и за съжаление изисква повече време, отколкото бихме искали, за да бъде успешна.


Предприемането на превантивни мерки срещу заплахата и справянето с многобройните ограниченията наложени от Covid-19 може да бъде доста по-лесна задача с Google Maps.

Услугата за навигация е популярна не само за бързи маршрути, но и с предоставяне на разнообразна полезна информация, като например за промяна в графика за местата, които посещавате.

Ако има проблем например може да разберете за промяна в работното време на любимо заведение и други непредвидени мерки.

Google подканват представителите на малкия и средния бизнес да ъпдейтват постоянно актуалната информация за своите операции, за да бъдат максимално полезни на клиентите си.

Google Maps е подходяща платформа за онлайн комуникация с важните за вас хора и ще ви позволи по-лесно да прецените кога или дали да предприемете дадено излизане от вкъщи или пътуване.

Oбявите на заведенията, културни центрове и публични места са добър начин да научавате в реално време ситуацията с предпочитани локации, както и други новини свързани с коронавируса. Ъпдейтите ще обхващат oще Business Profile акаунтите и Google Search, съобщава BGR.

Представителите на бизнеси са подканени от Google да актуализират данни за спиране на определени обекти или поява на други засилени мерки за сигурност, които предприемат.

Google Maps ще предоставя удобен начин да проверите в каква степен са засегнати най-любимите магазини, кафетерии, ресторанти, галерии и музеи от разпространението на коронавирус.

Приложението за навигация се използва от стотици милиони собственици на смартфони от цял свят, което Google също се надяват допълнително да улесни достъпа до полезна информация, която предоставят на потребителите.