Константин Папазов съзря заговор в част от управлението на българския баскетбол. Както е известно, в 14:30 часа стартира извънредно заседание на Управителния съвет на федерацията, на което ще бъде разгледана жалба от Рилски спортист заради скандалното поведение на треньора на "Левски" и национален селекционер. Клубът от Самоков с президент Петър Георгиев настоява Папазов да бъде освободен от всички заемани от него постове, включително и от националния отбор.

Управителният съвет на федерацията се състои от 15 души. Ето кои са те:
Георги Глушков (Президент) и членове: Сашо Везенков, Петър Георгиев, Симеон Варчев, Цветан Антов, Иван Чолаков, Константин Папазов, Иван Джиджев, Иван Мирчев, Юлия Боянова, Александър Чакмаков, Камен Тошев, Здравко Димитров, Росен Барчовски, Стефко Станев

По-рано днес Тити Папазов коментира пред БНТ, че вече знае петима души, които ще гласуват против него. "Аз знам, че днес пет човека със сигурност ще гласуват против мен. Инициатор на цялата ситуация е г-н Петър Георгиев, когото до някаква степен мога да го оправдая. Нормално е като човек, който 20 години дава пари за баскетбола в Самоков, казвам го без никакъв сарказъм. Не е важно колко даваш, важното е как ги даваш - той го прави със сърце и то повече от 20 години. Той може и има основания, той написа и декларацията, която събира УС. Той се чувства засегнат, аз съм нападнал неговите граждани, нападнал съм с приказките си Самоков. Него го оправдавам. Треньорът му, който трябва да си пази хляба също го оправдавам. Но другите трима, които знам, че ще гласуват против мен и, за които знам, че са участвали в организацията и разговорите в тези дни в лицето на Сашо Везенков, Иван Чолаков и Юлия Боянова, искам да ме погледнат в очите и да гласуват против мен. А, че има причина, има и това е моето поведение. А, че няма нищо общо с националния отбор, няма. Значи това показва, че те просто знаят, че в този момент ще ми нанесат болка и искат да ме мачкат."

Освен това треньорът заяви още: "Минути след събитието вдигнах телефона и се обадих на двама души, които са доста сериозни фигури в българския баскетбол. Обадих се на президента на федерацията Георги Глушков и на шефа на НБЛ - Иван Ценов. И на двамата им казах едно и също - след това, което направих, мисля да подам оставка. Казах го и на двамата в 21.00 часа, първо на Глушков, а после на Ценов. И двамата бяха категорични, че трябва да преспя, да премисля и тогава да говорим и, че утрото е по-мъдро от вечерта и, че емоциите взимат връх."

Article.jpg