Треньорът на "Левски" и националния отбор по баскетбол Константин Папазов за пореден път отказа да се извини на феновете в Самоков. Тити седна до изпълнителния директор на Рилски спортист (Самоков) Борислав Чилингиров в студиото на ТВ7, за да коментира случилото се в двубоя за Купата на България. Припомняме, че след преиграването на полуфинала между "Левски" и Рилски спортист двамата се хванаха за гушите, като дори имаше размяна на удари. Впоследствие ръководството на Рилски спортист поиска Папазов да бъде отстранен от всички заемани от него длъжности включително и националния отбор. Тити Папазов още в неделя поиска прошка от баскетболна България, но не и от Рилски спортист и публиката на Самоков, срещу която вече няколко дни продължава да сипе негативни изказвания.
 
"Държах се изключително просташко след мача, но мога да се извиня само на г-н Чилингиров. Не на публиката. Цял мач пяха, че Тити Папазов е к*рва. Не е първата агитка, която ме нарича така, но с публиката в Самоков имаме предистория. На мача с Галип те викаха за израелците. Съжалявам, не мога да се извиня. Държах се максимално коректно и само им се усмихвах. Ако някой трябва да се извинява - те трябва да се извинят. Ако публиката на "Левски" пее за някой, че е к*рва - аз ще ги спра", заяви Папазов.
 
От другата страна шефът на самоковския клуб Борислав Чилингиров подчерта, че подобно поведение на Папазов не се наблюдава за първи път.
 
"Разбирам, че след мача е бил в състояние на афект и не го виня за това, което направи. По-лошото е, че изказванията му се повтарят няколко поредни пъти. Нарича хората селяни, скиори, картофи... шегата е едно, но това е грозно. Не спря да провокира феновете. Не само заради този случай му искаме оставката. Държал се е така и с публиките във Варна и Правец", заяви Чилингиров.
 
В заключение Папазов отказа да се извини на феновете и каза, че е постъпил некоректно като треньор на "Левски", а ангажиментите му в националния тим са друго нещо, което не бива да бъде прибавяно към казуса в Самоков.

Article.jpg