Въпреки лъжите на лицето Кирил Петков и шикалкавенето от страна на администрацията на президента Радев, който го назначи - Конституционият Съд е безпощаден - ИМА ЛИ ОСТАП БЕНДЕР или накратко КИРЧО ДОКУМЕНТ ЗА ЛИПСАТА НА КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО към датата на назначаването му за служебен министър 10 МАЙ 2021??? НЕ ОТКАЗ от страна на лицето, А ДОКУМЕНТ ЗА УДОСТОВЕРЕНИЕ от Канадските власти, че не е канадец към 10 май. НЯМА естествено. Другото е фалшименто и измама. Прокуратурата и Съдът сега да си свършат работата като с всеки измамник с документи пред държавните органи. Сбогом! Дебют и Бенефис в един мач. Това написа в социалните мрежи бившият евродепутат Николай Бареков.

Ето целият му пост във фейсбук:

"Въпреки лъжите на лицето Кирил Петков и шикалкавенето от страна на администрацията на президента Радев, който го назначи - Конституционият Съд е безпощаден - ИМА ЛИ ОСТАП БЕНДЕР или накратко КИРЧО ДОКУМЕНТ ЗА ЛИПСАТА НА КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО към датата на назначаването му за служебен министър 10 МАЙ 2021??? НЕ ОТКАЗ от страна на лицето, А ДОКУМЕНТ ЗА УДОСТОВЕРЕНИЕ от Канадските власти, че не е канадец към 10 май. НЯМА естествено. Другото е фалшименто и измама. Прокуратурата и Съдът сега да си свършат работата като с всеки измамник с документи пред държавните органи. Сбогом! Дебют и Бенефис в един мач.

"КС нарежда още министърът на правосъдието да представи документ, удостоверяващ наличието или липсата на българско гражданство на Петков към 10 май, откогато е указът на президента за назначаване на служебно правителство.

Външният министър трябва по дипломатически път да поиска писмена информация от Канада дали към 10 май Петков има канадско гражданство.

Самият Петков трябва да представи в КС официален писмен документ от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване."