Евродепутатът Николай Бареков изрази остра позиция срещу фалшивите новини на псевдожурналистката Люба Кулезич, Ангел Славчев и Асен Генов. Вижте какво написа във Фейсбук Бареков:

Няма по-голяма нравствена смрад и морална гнус от фабриката за фалшиви новини в България. За съжаление, бивши мои хрантутници, като Люба Кулезич и Ангел Славчев, и откровени мои душмани, като псевдопротестъра Асен Генов, стигат дъното като се обединяват срещу един човек като мен, който бе бомбардиран от олигархията, на която те се продадоха.

Какво друго, освен парите и слугинажа, може да събере в едно телевизионно студио един неграмотен екстремист, като изгонения от ББЦ Ангел Славчев, с тази, която го плюеше по телевизията през 2013-а - Люба Кулезич. Не помни ли самият Славчев и протестърите от февруари 2013-а, че аз изгоних Кулезич, защото тя зае страната на властта и се обърна срещу тях?

Oще по срамната истина е, че господарят на лицето Ангел Славчев Цветан Василев е водил през лятото на 2014-а година, след колосалния резултат на моята партия на европейските избори, договорки с всички политически партии, предлагайки моята глава и огромни суми пари. Самият той нееднократно е признавал това и е редно да го заяви публично, включително и по време на съдебния процес, който го очаква. Нека партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС също да излязат и да разкажат дали са получавали, чрез посредници или лично, срамни оферти от банкера.

Що се отнася до подлогите на всяка власт реформатори и псевдопатриоти, те отдавна са осребрили многократно и пребогато слугинажа си към мустакатия беглец. Винаги при едно условие – по никакъв начин Бареков да не бъде допускан на политическата сцена като техен пряк конкурент, притежаващ истински качества, за разлика от самите тях.

Тези тримата, които се събраха в едно студио да плюят срещу мен, са толкова безотговорни и алчни, че като три крастави магарета, събрани на една ясла, дори не казват и по една истина измежду многобройните лъжи и измишльотини, които фабрикуват.

Най-голямата лъжа, изречена от Славчев, е че съм се продал на ДПС и съм заявил, че ББЦ трябва да върви с Движението. Никога, нито публично, нито в частен разговор, не съм заявявал подобно нещо. Напротив, аз се изправих срещу цялата система и срещу цялото статукво и затова то се обедини срещу мен.

Няма смисъл да се обяснява от тук нататък кой и защо е напуснал партията на Бареков. С болка трябва да призная, че трудно преглътнах истината, но трябва да я споделя с цяла България. Всички до един, напуснали моята партия ББЦ след европейските избори, са били на хранилката и са взимали очевидно пари под масата от злополучния български банкер Цветан Василев. Тези мекерета излязоха и излъгаха обществото за моралните и нравствените качества на политика Николай Бареков, за да си заслужат жалкото подаяние от огромни суми пари, заграбени от българския народ. Дори и на заблудените от лъжливата пропаганда на фабриката за фалшиви новини става ясно, че през 2014-а и 2015-а година всички, напуснали мен и ББЦ, са взимали пари от олигарси и тайно, а после и явно са ставали слуги на мафията, удряйки мен - неподкупния и непреклонния пред никакви сделки със задкулисието.

Що се отнася до Люба Кулезич, която назначих на работа в ТВ7, освен неблагодарница и тиня в журналистиката, лъжеща без да и мигне окото, очевидно тя е забравила как целият и журналистически път е поредица жалък слугинаж на силните на деня.

За клеветниците и мекеретата от „фабриката” на Иво Прокопиев, като Асен Генов, даже и не ми се говори. Когато тези хора са ме клеветили в прокуратурата, очевидно е коя поръчка са изпълнявали.

Още обаче не мога да си отговоря на въпроса защо станах мишена на този, който сам твърди по мой адрес, че ми бил нещо като „духовен баща”? Освен че самият аз съм баща на трима български сина, мога да заявя, че имам само един баща, който е роден и живее в Пловдив, през живота си не е откраднал една стотинка и винаги е правил на мравката път. Не мога да имам „бащи”, които са участвали в чудовищни корупционни схеми и които страхливо са избягали не само от правосъдието, но и от моралните битки, които твърдят, че са водели в България.

Скъпи приятели, Николай Бареков бе сразен, но не и победен. Аз ще се завърна по-силен от всякога и то много скоро.

Ще завършва с твърдението на одиозната Люба Кулезич по мой адрес - „Бареков все повече се превръща в метафора”.

Да, Бареков е метафора на бореца срещу несправедливостта, статуквото и олигархията в България. Бареков трябваше да послужи като лош пример за всички, които се стремят да се противопоставят на задкулисието.Неслучайно дори могъщ телевизионен образ като Слави Трифонов направи една крачка и се върна обратно. Но аз направих моите две крачки и застанах на едно място като непробиваема канара, за да не продам душата и за да не променям моралните си принципи. Очаквайте скоро третата ми крачка, с която ще смажа туловището на корупцията в България. На всички трябва да е ясно, че за да има самозабравила се политическа класа, най-виновни са продажните и корумпирани журналисти и общественици, които в настоящия момент се финансират със заграбени пари от Белград и с парите от крадливата приватизация, чийто символ е разградският селяндур Иво Прокопиев.

За разлика от подсъдимите български олигарси за грабежи за милиарди пари от народа, които бягат като овце в Белград и Сингапур, аз съм български евродепутат, отлично приет на най-високо ниво както в Белия дом и Американския конгрес, така и в Кремъл и в Руската Дума, в Азия и Латинска Америка. Само за последните години имам над 100 официални срещи с държавни глави, премиери и председатели на парламенти в близо 50 държави от 5 континента. Моето бъдеще е очертано от успеха, който имам на политическата сцена извън България. Понастоящем зад мен е моето семейство, а пред мен битката за доброто бъдеще на родината ми и народа.

Снимка: По време на среща с американския бизнесмен и основен лобист и съавтор на Закона "Магницки" Уил Броудър, с който ми предстоят отново срещи от 16-и до 21-и септември в Белия дом и Конгреса на САЩ, където ще се срещна и с американски сенатори и конгресмени