Банално. Всеки нов политически сезон взе да започва с интервю със Свети Цветан Василев. Сякаш всяко следващо медийно обслужване на банкера-беглец, виновникът за фалита на Корпоративна търговска банка, ще го приближи до образа на жертвен агнец. Обществото вече се изгуби в манипулациите и лъжите, с които е заливано от пропагандната машина на наемниците на българския Остап Бендер. Целта е истината за фалита на КТБ никога да не се разбере, а Василеви да бъдат обявени за светци. Нали (почти) така бяха изобразени в манастира в Гигинци – Василев и съпругата му Антоанета Василева във времето, когато двамата ползваха трезорите на КТБ както обикновените хора ползват портфейлите си. С тази разлика, че ако вашите пари са изкарани от труд, лишения и знания, техните – на готово от депозитите на хората.

Разчитайки, че обществото отдавна е изгубило ориентация в океана от лъжи, както през септември 2016 г., така и този месец, защитната тактика на щаба на Цветан Василев включва реализирането на поредно поръчково интервю с топ-измамника. Преди година беше Сашо Диков, днес е Люба Кулезич. Двете страни на една тенекиена монета, в която “журналистиката” у нас се е превърнала. Истината отдавна няма никакво значение, за разлика от тенекиените монети, с които се купуват биографии, сайтове, телевизии. Така, вместо да дава обяснение за източването на над 2,5 млрд. лв. от КТБ, Цветан Василев сам се превръща в съдник. Вместо да бъде разследван и показан – планът за неговото бягство, включващ укриване по паркинг на МОЛ във Виена, Василев за пореден път мами обществото и атакува институциите. Вместо да бъде разкрита престъпната схема, по която предприятия като “Петрол” и “Дунарит”, продължават да се източват през съучастници на Василев в България, цели три години след фалита на КТБ, фараонът чертае поредните схеми, с които упорито се стреми да отклонява вниманието от собствените си престъпления.
 


 "Шампанско и сълзи” - протежетата на Цветан Василев от ТВ7 Любица Кулезич и Асен Иванов, сега го обслужват през фалиралите кабеларки BiT и bTV"


Активирането на слугите на Василев, купени с крадените от КТБ пари, освен граденето на защитната му пледоария, преследва и друга цел – намеса във вътрешно-политическия живот. Беглецът от правосъдието продължава да живее с болните амбициите да инженерства развитието на процесите в страната, чийто бюджет бе ощетен с над 5,5 млрд. лв. от банкрута на КТБ. Василев много добре знае, че единствено през дестабилизация на институциите и възможно най-дълъг период на безвремие, плановете му за бягство от правосъдието биха имали шанс за успех. Заради това след медийното активиране на наемниците, много скоро ще се задействат и нискотарифни протестъри (по подобие на нискотарифния тероризъм в Западна Европа), както и струващите милиони долари американски адвокати на банкера-беглец.

Щабът на Василеви упорито не иска да признае това, което всъщност най-много ги притеснява. Няма как да разчиташ на подкрепа, ако няма и дори минимален шанс, някой да ти повярва. Заради това са и нелепите обяснения на слугите на Василев – Диков и Кулезич – как нямали нищо общо с парите на банкрутиралата КТБ. Доскорошни служители на кабеларката BiT, не друг, разкриха как фалиралата телевизия се е наела да обслужва Цветан Василев, за да се опита да удължи агонията по своето съществуване. И другата устремила се към банкрута телевизия – bTV, скоро ще разкрие обвързаността си със “Светеца”, та нали заради това на отговорна позиция там бе пратен – едно от малкото останали протежета на фараона – Асен Иванов. На последно раздаване от източеното от фараона се надяват и охранените наемници в “кафявите” бухалки – всевъзможни Мирославци, “Академици”, спекуланти с купени швейцарски биографии, провалени политици и адвокати, а разбира се и “братята” по съдба на Цветан Василев – подсъдимите олигарси Огнян Донев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев. И този път, обаче, плановете им да дестабилизират държавата, ще се провалят, колкото и финансов ресурс да наливат – нискотарифни медийни лъжи и поръчкови протестъри. А на образите от иконите в манастира, ще им се наложи да сменят луксозните белградски хотелски стаи със следствените килии на бул. “Г.М.Димитров”.