Добре платени неправителствени организации присвояват територия от публичния живот. Всичко става с пари и се използва пропаганда. Това мнение изрази пред Канал 3 главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков. 
 

По отношение на резолюцията, неговото мнение е, че данните, по които е съставена като текст и фактология, идват от организации свързани с "октопода Сорос".

Той беше остър по отношение на организацията "Репортери без граници", като ги определи като хора без граници на морала и на действията си. Той попита риторично защо не се цитира класацията за свобода на словото "Фрийдъм хаус". 
 
Блъсков припомни, че американските медии открито защитават една или друга страна. Журналистът в едно издание, което е обявило своята редакционна политика трябва да я следва. 
 
По темата с познанството му с наскоро починалия ген. Любен Гоцев, Петьо Блъсков каза, че е бил "пет-шест" пъти на масата в "Монтерей", но не излезе с конкретика по темите, обсъждани там. Подчерта, че всички там са били доста информирани, но рядко е имало действащи представители на службите.

Почина генерал Любен Гоцев! 

Блъсков отбеляза, че влиянието на Гоцев върху конструирането на обществото е безспорно. "Но доколко това влияние било радикално, не мога да кажа."  
 
По въпроса за прехода Блъсков отбеляза, че той не е свършил, защото не е започвал, а на Кръглата маса са били разпределени влиянията и парите.