Попълнете търсена ключова дума или фраза

Дариткова с разкритие за Цветанов: Голямо разочарование е! Звънеше ми и...

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/daritkova-s-razkritie-za-tsvetanov-golyamo-razocharovanie-e-zvneshe-mi-i_news796261.html Blitz.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ направи култов коментар за изборите и седенето в ресторантите

София, България 28 Ян. 2021, 08:48 49988 прочита 8 коментара
„Единствени ние предложихме вариант за гласуване на карантинираните лица въпреки гръмките заявления на останалите партии“, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод правилата в Закона за мерките по време на извънредното положение, които ще бъдат обсъдени днес в Пленарна зала.

„След среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) ние направихме прецизиране на текстовете и актът, с който ще се определят противоепидемичните мерки ще бъде на министъра на здравеопазването съвместно с главния държавен здравен инспектор. Той ще се консултира с всички експерти в сферата на епидемиологията и инфекциозните заболявания.

Вярвам, че ще бъдат предписани всички условия, при които ще имаме гаранции за здравната сигурност на всички участници в изборния процес. Не може да се предвиди всяка една ситуация, но се случва дори в изборния ден при сегашните условия на някой да му се случи нещо и да не може да стигне до изборната урна. Законодателят не може да предвиди всички тези детайли.

Смятам, че бройката на тези лица няма да се отрази съществено на изборния процес. Ние се стараем да бъде гарантирано конституционното право на всички граждани да гласуват“, категорична бе Дариткова в телевизионно интервю.

По думите ѝ списъците с избиратели трябва да бъдат верифицирани.

„Затова сме предвидили тези заявления за гласуване по механизъм, който гарантира участието на карантинираните, да бъдат проверявани от РЗИ, защото те имат достъп до портала, който описва всички случаи на коронавирус в момента.

Карантинираните ще бъдат изваждани от основния списък. Затова са необходими три дни и този срок няма как да бъде пренебрегнат. Все пак трябва да имаме подготовка на администрацията“, посочи тя.

„Смятам, че и досегашните правила на изборния процес няма как всички хипотези да бъдат предвидени, но правим максимално възможното. Единствени ние предложихме вариант за гласуване на карантинираните лица въпреки гръмките заявления на останалите партии.

БСП даже в техния ИК, който са внесли за обсъждане, не са предвидили никакви мерки за карантинираните лица. Те са направили предложение да има предизборни събрания и това да бъде по механизма, по който се запълват залите на театрите. Трябва да се обмисли такава възможност.

Правилата за предизборната кампания трябва да бъдат разписани във връзка със задължителното спазване на противоепидемичните мерки. Ще бъде обсъдено днес в Пленарна зала и ще бъде взето решение от народните представители.

Винаги има елемент на недоволство и различие. Времето, в което се участва такива събрания, е различно от това, в което седим в ресторантите. Всичко това ще бъде разписано от министъра на здравеопазването. Колегите в Правна комисия са подкрепили това предложение, но смятам, че Пленарна зала е решаващата.

Ще се запознаем с текстовете и ще ги прецизираме“, допълни тя.

Даритков коментира и бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов.

„Голямо разочарование е това, което виждаме като Цветан Цветанов сега. За съжаление Цветанов тръгна в анти-ГЕРБ реторика“, коментира  д-р Даниела Дариткова по адрес на бившия втори в партията.

„Той беше различен, когато работеше в ГЕРБ. Определено съм разочарована“, поясни тя.

„В първите месеци от работата ми в парламента той ми се обаждаше и отправяше упреци, след мои участия по телевизията“, сподели още Дариткова за поведението на Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

8 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам