Режисьорът, фотограф, продуцент и човек с гражданска позиция Виктор Димчев направи остър коментар по повод управлението на страната от служебното правителство. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Втори месец държавата се управлява на самотек, чрез измислени скандали и реформи със силно подозрителен характер и привкус на древни тайни служби от забравени времена.

Всеки порив към нормалност, модернизация или промяна отстъпи място на елементарни, долнопробни мистификации от типа "един човек казал".
Откакто почтените братя докоснаха държавните заплати, а другарите видяха пореден шанс да заграбят онова, което са взели с кръв, отношенията в обществото са на ниво клюка, донос, бръщолевене.

Всякакви идеи за рационално държавно управление се изпариха с последния редовно избран кабинет в страната. За почуда той беше на мутри, мафиоти и обвинявани във всичко - от унищожаване на демокрацията, през милиарден рекет и кражби, масови убийства, до човекоядство и международни заговори.

Само допреди година изглеждаше немислимо страната да бъде тласната в ръцете на опитните гешефтари, които изпълниха 90-те на миналия век с омраза, погибел и беззаконие.

Днес това е новата реалност, добавената стойност на протестната вълна на олигарсите, разрухата на обикновената, старомодна еволюция, в полза на революцията на онези, които уж погребахме преди години.

Където започват ужасите, свършва адекватността, а тъкмо това беше единствената спирачка по пътя надолу. Някогашните главатари на злото днес се връщат в нова форма, готови за още отмъщение, терор и мракобесие.

А вие си мислете, че зад миловидните лица на следващите миленвелчевци виждате синтез на възхода към светлото бъдеще.