Не съм толкова добър историк, колкото господин Асен Василев, но той обясни, че е обиколил близо 70 места в страната и не е открил нито един паметник на хан Аспарух, хан Тервел или цар Симеон.

Да, обаче през 1981 г., точно в района, който Василев твърди, че е обиколил - Шуменски, е открит паметник-мемориал на хан Аспарух.

Това написа Драгомир Младенов в профила си в социалната мрежа. Целият му пост публикуваме без редакторска намеса:

През 2018 г. българското правителството открива паметник на хан Тервел в Свети Влас, посветен на 1300 години от победата на владетеля ни край Констинопол.

Паметници на Крум и династията Асеневци има във Велико Търново.

Ами цар Симеон Велики. Неговият първи паметник се намира в София и бе открит на тържествена церемония от председателя на Народното събрание г-н Димитър Главчев, зам.-кмета на Столична община доц. Тодор Чобанов и председателя на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски.

Имаме и паметник на великия наш Покръстител Борис Първи! Намира се в Плиска и е построен и осветен на 2 май 2007 г. по повод 1100-годишнината от смъртта на владетеля княз Борис I.

От една страна, господин Василев, сте закъснял.

Идеята Ви е добра, да имаме мемориален парк на великите ни владетели, но в речта Ви вчера тона беше назидателен.

Първо, нашият народ обича и тачи добрите си управници и второ, очевидно не знаете, че паметта е материализирана чрез мемориали.

Да му мислят слабите и лъжливи управляващи.