Това не е участък с концентрация на ПТП, също така няма информация да е имало проблеми в този участък. Това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Иван Петков, експерт, ДА „Безопасност на движението по пътищата".

"Предстои да се извърши инспекция в следващите дни и да се оцени дали има проблеми с пътната инфраструктура. За да се ограничи скоростта там, трябва да има основателна причина, а засега такава няма", каза още експертът.

Иван Петков каза още, че работата на ДА „Безопасност на движението по пътищата" не е публична и не се виждат резултатите от работата, която се върши.

"Не е вярно, че Агенцията през последните години не е свършила нищо. Около 65 са опасните участъци по пътищата у нас, концентрацията на движението е много по-голяма", заяви още той.

"Пътната маркировка в този участък е перфектна. Нямаше никакъв спирачен път на автобуса. Виража на пътя е объркан", това каза в предаването Васко Пиргов, експерт от Областна управа Перник.

Според него в този участък може би скоростта трябва се ограничи до 60 километра и в двете посоки.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ