Има опасност младите хора отново да бъдат излъгани от появили се нови месии, от сладко говорещи и усмихващо обещаващи светло бъдеще хора с черни костюми и разкопчани бели ризи. Това каза пред „Фокус“ Евгений Михайлов, член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент.

Според него неподготвеността на обществото и съзнателно създаваното недоверие към всичко в България през последните десетилетия са едно от най-добрите оръжия на задкулисните играчи от Държавна сигурност.

„Държавна сигурност, част от ударния репресивен отряд на БКП, управлявала България до 1989 година и обявена за престъпен режим през 2000-та година, са хората, които продължават да дърпат конците, познавайки добре народопсихологията, която са възпитавали или изкуствено култивирали, превърнали в продължение на 45 години традиционния български дух и характер в ГМО продукт на измислената световна революция и победа на комунизма.

Тези хора знаят, какво вършат и тук е най-голямата опасност. А те са пред очите ни.

В Инициативния комитет, издигнал Румен Радев, 27 от 100 души са агенти и служители на Държавна сигурност - репресивният апарат на комунистическата партия. Близо 50% са от номенклатурния апарат на БКП. Тези хора се представят за цвета на нацията. Обявяват, че са почтени, а всички, които не мислят като тях и не са били част от тези репресивни служби, са непочтени и са от бурените на нацията“, допълни Евгений Михайлов.

Много добре трябва ди си направим сметка, дали искаме този кораб, който се е удари в бреговете на България, да символизира България като затъваща страна, или искаме да бъде достоен член на тези семейства, към които декларирахме, че сме се присъединили и за които нашите деди и родители са мечтали, каза още Евгений Михайлов.

По думите му обаче хората не долавят фалша.

„Ако долавяха фалша, преди близо 30 години нямаше Жорж Ганчев да спечели 16% на президентски избори, нямаше да дадат такава надежда на едно обещание за 800 дни, нямаше да изберат шоуто на Николай Бареков да влезе в българския и европейския парламент, нямаше да изберат и шоуто на Слави два пъти да прави програми, които струваха на България над половин милиард лева.

Двата безплодни парламента, в които ИТН бяха уж решаваща сила и всички залагаха надежди, се провалиха. Не си правя илюзии, че сега всички ще разберат, че едни двама души, които се възползваха от позициите си на служебни министри, няма да подлъжат много хора, правейки една измислена организация, наречена „Промяната продължава“, подчерта Евгений Михайлов.