В последните дни напрежението между Русия и Украйна се нажежи до краен предел. В някои западни медии дори се появи информация, че рано тази сутрин Русия ще нахлуе в Украйна.

Според изданията на Острова, това щяло да се случи, според тях, в сряда, в 3 ч. сутринта местно време.

Ще нахлуе ли Русия в Украйна рано тази сутрин? Ето какво отговори Кремъл

Вестник Politico пък цитира информирани източници, според които президентът на САЩ Джо Байдън по време на видеоконференция с лидерите на западните държави, Европейския съюз и НАТО е посочил 16 февруари като дата на "нахлуването" на Русия в Украйна.

На 16 февруари това обаче така и не се случи. А Москва обяви, че изтегля част от военните си, които бяха струпани край границата с Украйна.

След като Путин пропусна 16-ти: САЩ дадоха нова прогноза за нахлуването на Русия в Украйна

По повод продължаващото напрежение между Русия и Украйна, агенция БЛИЦ реши да попита читателите си в понеделник възможно ли е между двете страни да избухне война на датата, посочена от президента Байдън.


6,05% от читателите ни смятат, че войната е неизбежна. Според 69,33% обаче Байдън си говори празни приказки и това е провокация и изкуствено нагнетяване на напрежението. 13,82% от участвалите в анкетата смятат, че конфликтът ще ескалира, но няма да е на 16 февруари. 10,8% са отговорили, че не се интересуват от драмите между Москва и Киев, важното е те да не се отразяват на страната ни.