Напълно възможно е убийството на бизнесмена Петър Христов да е с поръчков елемент. Това коментира криминалистът Иво Михов, отговарящ от 1998 до 2015 г. за тежките престъпления в Югозападна България в отдел „Убийства“ в Национална служба „Полиция“, цитиран от Фокус. 

Той изрази мнение, че зачестилите убийства нямат общо със започналото председателство на Съвета на ЕС и изрази надежда, че това не представлява тенденция, която не просто уврежда, а смачква образа на България на международната сцена.

„За разлика от шесторното убийство, тук случаят е съвсем друг – има подготовка, има по-голям обхват на версиите, които би било необходимо колегите да изградят. Той е бизнесмен, който се е занимавал с много неща, а освен това е бил добродетелeн, дарител, хуманен и хората би трябвало да му бъдат благодарни. 

Сигурен съм, че колегите ще положат доста усилия, за да прецизират конкретните версии по случая. Силно се надявам това да не е началото на тенденция. Надявам се случаят да бъде разкрит възможно най-бързо“, каза още Иво Михов. 

Криминалистът коментира и шесторното убийство в Нови Искър като категорично отхвърли то да е нещо друго, освен престъпление с битов елемент, вследствие на любовен триъгълник. Той бе първият и единствен, прогнозирал, че издирваният Росен Ангелов ще бъде намерен самоубил се, нещо за което първо БЛИЦ съобщи

Иво Михов не сподели мнението, все по-често срещано в социалните медии, че от МВР са намерели „удобен самоубиец“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!