Вотът на народа ясно каза, че няма ясен победител на тези избори. Ако народът искаше да даде еднопартийно управление, щеше да има 121 депутата. Това заяви бившият депутат и евродепутат Петър Курумбашев, който е и един от създателите на предаването "Ку-Ку". Той коментира отказът на „Има такъв народ“ (ИТН) да прави коалиция, пише bTV.

„Идеята е да се търси по-широко съгласие – 3 или 4 партии. Ако някой знае как може да се управлява с 25% от гласовете – чудесно. Но аз не знам как това би било успешно. Ние имаме нужда от редовно управление, да осигури спокойствие“, каза Корумбашев.

И напомни, че след първия кабинет на Бойко Борисов и ГЕРБ, в парламента не е имало партия с мнозинство. Той предупреди, че правителство на малцинството няма да бъде устойчиво.

Курумбашев определи като "огромен риск" предложението за премиер без никакъв политически опит. Той каза, че номинацията на Николай Василев, която е "изиграла шега" на ИТН, като е имало остри реакции. Според бившия евродепутат трябва да има предвидимост. Той даде за пример дори Сингапур, където се знаело кой ще е следващия премиер. Така било и в Германия, където предварително се посочва името на канцлера. 

"Всички решиха, че абсолютно всичко може да си избереш през телевизията - жена, работа или работодател. Представете си министър-председател да избираме със смс-и.

От гледна точка на рейтинг е супер, но разберете... за да станеш хирург те подготвят 6-9 години, после има практика, и изведнъж ти казваш, че можеш да изкараш някой, когото никой не познава, за премиер. Това е опасно", коментира Курумбашев във връзка с кандидатурата на Пламен Николов, който преди да влезе в политиката е участвал в кастинг за успели българи в "Шоуто на Слави".