Лена Бориславова с виц на деня: "България ще получава газ на 4 пъти по-ниска цена от тази на европейската борса!", това пише във фейсбук профила си депутатът Мирослав Тенев.

Ето как звучи и целия му пост в социалните мрежи:

"Звучи много добре, НО не сме малки деца и естествено като големи и разумни хора следва най-малкото да се замислим поне за следните логически изведени въпроси от гръмкото изказване на началника на кабинета на Kiril Petkov:

1./ Какъв ще е този газ, който се транспортира през океана и ще дойде на 4 пъти по-ниска цена, въпреки загубите покрай втечняването и разтечняването?

2./ Как този газ ще идва при нас на 4 пъти по-ниска цена от тази, на която зареждат европейските ни партньори, част от които са ни и съседи? Чисто логически, географски, политически или не знам как? 

3./ Как физически, математически и логически би се доставил по-евтин газ през океана, от този, който би дошъл у нас по тръба от поне няколко пъти по-близък източник?

Тези лъжци много са си повярвали и вече съвсем открито се подиграват с българския народ! 

Зад големите лъжи стоят и големи интереси - един посредник ще вземе едни милиарди от по-скъпия газ, който ще платим всички ние! Той бе избран без процедура, без обявяване на желанието на държавата да закупи газ на борсата, с директно посочване поради форсмажорни обстоятелства, които далеч не са били непредвидени за правителството!

Медиите мълчат и по никакъв начин не поставят под съмнение глупостите, които говорят новите властимащи! 

За критика и дума не може да става! 

Явно промяната доста добре е напълнила устите на "мисирките", щом мълчат толкова доволно!

Всъщност никой нормален и трезво мислещ човек не би повярвал на тези глупости на търкалета!"