Блокадата на Орлов мост, превръщаща вече със седмици жителите на столицата в заложници на шепа протестъри, предизвика лавина от гневни коментари в мрежата, като реакцията далеч не е само в България.

Вбесена на диктатурата на малцинството, наложена от барикадиралите се в центъра на София псевдоактивисти, бургазлийката Диана Шепард, живееща в момента във Великобритания, сравни ситуацията у нас с регламента за протести на Острова, пише "Монитор".

От коментара й става ясно, че във Великобритания изобщо няма какъвто и да било шанс общината или полицията да допуснат протести, за които не е получено надлежно разрешително, както е в случая с блокадите у нас. А самото разрешение се дава само и единствено, ако участие са заявили над 10 000 души - бройка, която многократно надвишава хората, тормозещи София.

Ето й пълния текст на коментара й:

Нека обясня на тия дрисльов@и,които искали да живеят в правова държава,как работи демокрацията точно в една правова държава като Великобритания.

Първо,организаторите на протест заявяват бройката на участниците.Те дали ще дойдат или не,важно е колко хора са заявили участие.Ако е под 10000, няма да получат разрешение от общината.

Второ,чакат за разрешение от общината.Когато го получат,организаторите получават точно определен маршрут и нямат право да излязат извън него.

Категорично забранено е затваряне на кръстовища,пътища,всякакви места,които затрудняват предвижването на гражданите на града.

Полицията е в абсолютното си право да упражни сила,а нарушителите биват съдени по бързата процедура за хулиганство( съда определя степента на хулиганство и присъдата).

Ако заявилите протест са под бройката,която посочих,тогава протестират ( говоря за Лондон,например) в Хайд Парк.В този лондонски огромен парк има едно място което се казва Hide Park corner(на ъгъла до площад Пикадили в края на West End)и всеки може да си протестира там,който иска да седне на пейка и да го слуша.

Та така е в правова,демократична държава.Нека ми повярват милите протестърчета,че точно англичаните разбират от демокрация.И я пазят с цялата твърдост на Закона.