Първо не обичам да се слагат етикети и да се клишира една ситуация. Позицията на президента е, че неподписването на указа е процедура, което трябва да се съгласувана. Мисля, че това не е голяма драма и не трябва да всяка дреболия да се заяждат един с друг и на всяка атака да има контра. Президентът казва, че липсата на подпис се дължи на това, че процедурата не е направена както трябва, каза пред Канал 3 журналистът Петьо Блъсков.

Не бива всяка такава историйка да я наричаме война. Лепят се клиширани етикети. Трябва да се мисли малко по-логично и насочено към конкретното решение. Самоумърсяваме си атмосферата.
Не познавам Александър Манолев и не мога да определя дали има атака срещу него, но имахме разговор с него и той ще бъде публикуван. Чест му прави, че се оттегля сега, за да не вкарва в кокошарски клевети цялото правителство. Постоянно е имало такива появяващи се в медиите писания и сценки. Нищо ново под слънцето, категоричен беше той.

Безспорно има интереси в транспортното министерство. Този сектор е доста зле и очевидно ще има там преустройства и насочен ресурс. Нека има интерес, но нека той да обслужи обществото и процедурата да е ясна и явна. Интереси има навсякъде, заяви Блъсков.

Системата на МВР крещящо се нуждае от професионалист. Там много време се разпореждаха хора, които нямат понятие от това. Практиката в другите държави е, че в този сектор има тежко политическо влияние. Всичко което се случва на улицата засяга хората и обикновено седи сериозен политически човек. При нас нещата са изтървани професионално и хода с Младен Маринов за момента е правилен. Той не е човек да се хареса на всички, хич не е добре да си главен секрета. Със сигурност има хора, които са засегнати от неговите дела. Според мен със сигурност указа ще бъде подписан. Президентът има съветници, които наливат малко повече масло в огъня, отколкото е нужно. Ако препоръката е, че той ще изглежда по-стабилно на неговото място, това е грешка, защото той е достатъчно солиден човек като професия. Избран е и със сериозно мнозинство, каза още журналистът относно номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ