„Понастоящем абсолютно всички умници и красавци от миналогодишните соарета по улиците са вече депутати, началници на партии, на комисии, абе, големци, инак казано“, това написа в личния си фейсбук профил журналистът Петьо П. Блъсков по повод заклеването на новоизбраните депутати, който днес полагат клетва като народни представители от 45-ото Народно събрание.

„Целокупният български народ, разбира се, е щастлив от тяхното светкавично издигане на върха на държавата. То и как иначе да бъде, нали са почтени братя и сестри. 

Нищо, че 90% от тях не могат на две магарета сено да разделят, а останалите знаят само как да прибират сеното за други нужди.


Та ако мога да попитам новите властници - кога да очакваме светлото бъдеще за народа български?“, отсече Петьо П. Блъсков в коментар в личния си фейсбук профил.

Малко по-късно той написа още по-сензационен коментар. Той гласеше: „Бойко президент наесен, м? Някой нещо?“.

БЛИЦ уточнява, че миналата седмица премиерът Бойко Борисов изненадващо обяви, че се отказва от депутатското си място, а вчера издигна Даниел Митов за премиер от бъдещ кабинет на ГЕРБ, ако той получи одобрение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!