Вицепрезидентът на Асоциация на Атлантическия договор Елена Поптодорова направи горещ коментар за бомбата, която посланикът на Вашингтон в България съобщи вчера

БЛИЦ припомня, че Херо Мустафа заяви, че Щатите са предприели първа мярка срещу корупцията у нас.

„От думите и стана ясно, че подписаните споразумения между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов се изпълняват.

Трябва да изразим възхищението си към нея и това, което тя каза. Но трябва да знаем, че зад нея стои администрацията на САЩ“, заяви Поптодорова в сутрешния блок на БНТ.

„Херо Мустафа ни каза, че сами не можем да смогнем и очевидно имаме нужда от помощ. Сами не можем да изчистим проблемите и това трябва да стане в рамките на дълъг процес, който сега започва. Трябва ни по-прагматична помощ отвън и това се изразява в това първо действие на разкриване на овластени и корумпирани лица. 

Подчертавам, че това е първо действие от страна на САЩ“ ,категорично заяви вицепрезидентът на Асоциация на Атлантическия договор.

Нинова с първа реакция след US бомбата за мистериозен български гражданин

Тя бе категорична, че това действие от страна на САЩ не е намеса във вътрешната ни политика. 

„Това е нова фаза в публичния и политически живот на държавата, но когато бъдат засегнати американски интереси се случват подобни неща.

За щастие интересите на САЩ и България не просто са близки, те са идентични и съвпадат“, допълни Поптодорова.

Попитана кой е човекът, за когото говорят от САЩ, тя каза: „Това е добър въпроси и чакаме отговора. Няма да има обаче голям земетръс. „Официално длъжностно лице“ е голям кръг от хора. Смятам, че ще се навлезе в критично звено. Все още няма да се стреля по голям дивеч“.Тя бе категорична, че ще има още посочени имена от САЩ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!