Румен Радев играе лидер на политическа партия. Това заяви политически психолог Антоанета Христова по Канал 3.

Румен Радев влезе в президентската институция с категоричния си избор да бъде опонент на управляващите. Искаше да бъде видим и да има политически опозиционни позиции, каза Христова.

Той избра конфронтацията. Съвсем естествено е напрежението да се повдигне сериозно и да има битка между политически институции с наближаването на изборите, заяви Христова. Той иззема функциите на БСП. Отношенията му с БСП като едно сложно танго ми изглежда.

БСП е тежка ситуация, президентът е политическата партия съставено от него и неговите експерти. БСП не е наясно с бъдещото си лидерство. Радев изземва ситуации, които БСП може да отиграе.

Конфликтът е много по-интересен от конфликта в център дясно, смята Антоанета Христова. Много е важно да е лидерът в БСП, каза Христова. БСП се осъзнава, че имат нужда от собствен кандидат за президент, каза Христова на въпрос дали ще подкрепят Радев за втори мандат за президент. Към днешна дата Румен Радев не знае какво ще прави, коментира Христова.

Той няма намерение да прави партия, той иска да управлява процеси в общественото мнение, струва ми се, че е така, заяви Христова. Има одобрение към активността на прокуратурата, подчерта Христова. Хората не се задълбочават в тези чатове, но си казват: И тук има проблем, каза Христова.

В позиция на секретар има възможност за влияние, заяви Христова относно позицията на Пламен Узунов като секретар в президентската институция.

Постепенно нещата тръгват към раздяла с хора, които са му донесли негатив, заяви Христова дали Радев ще запази Узунов в екипа си. Мая Манолова има изключителна енергия, тя послуша някои хора и претърпя серия от неуспехи, които не предполагат успешна кампания и добър резултат на изборите, заяви Христова за проекта на Мая Манолова. Слави Трифонов е „друга опера в политиката“, коментира Христова. Той няма политическо послание, то е популистко, смята политологът.

Това са хора, които не се интересуват сериозно от политика, заяви Христова по повод потенциалните избиратели на партията на Слави Трифонов. ГЕРБ имат силен лидер, който управлява кризи. Лицата, които управляват тези политики, трябва да създават усещането, че вършат работа, заяви Христова.