"Правилно е да има правителство с политическо представителство – партиите да излъчат свои знакови лица за министри, а премиерът – лидерът на победилата формация. В случая това е Бойко Борисов”.

Това заяви в ефира на Нова тв бившият евродепутат на ГЕРБ-СДС (2019-2023) Александър Йорданов. Той определи като „поредната им грешка” отказът на ПП-ДБ да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС.

„Има нещо, което винаги ме е тревожело в процеса, който наричаме Преход. Това е, че главният му проблем не е решен – европейските доходи на хората. Стана така, че хората в България имат по-ниски доходи от останали държави от бившия СССР, които се присъединиха към ЕС”, посочи Йорданов.

По думите му родната демокрация е минала през много турбуленции и проблеми.

„Преходът приключи с приемането ни в Европейския съюз. Там не се приемат държави, които не са преминали към пазарна икономика. Ние живеем в следпреходен период, в който има реални проблеми. Тях трябва да ги решават политиците”, смята бившият евродепутат.

За всяка година, в която е бил евродепутат, той е написал книга с отчет по дни. В нея са вписани и всичките му изказвания в пленарната зала в Брюксел.

„Бих искал новите евродепутати да не подценяват много важния за България проблем разширяването на Европейския съюз и бъдещето на РС Македония”, призова Йорданов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!