„ Критичният момент в кабинета „Денков-Габриел” ще бъде след 9 месеца. Следващият критичен момент ще бъде след 12 месеца. Ако правителството оцелее при тези две сътресения, то може да изкара и 4 години. Местните избори няма да са критични.”

Това заяви социологът Юлий Павлов в ефира на Нова нюз.

Според Павлов правителството сега е по-стабилно и повече прилича на коалиционно. "Електоратът трябва да бъде възпитан, че в политиката няма категорично „не” и политиците трябва да са по-смирени."

Жега на "Дондуков" 2: Никой не очакваше Румен Радев да посрещне ПП така, а Денков издаде за тайна среща с Габриел

БЛИЦ припомня, че на 29 май президентът Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ.

При получаването на мандата преди седмица акад. Николай Денков заяви, че България има нужда от стабилно редовно проевропейско правителство и стабилен парламент, за приемане на нов бюджет, за капиталовите разходи, училищата, детските градини, болниците и заплатите.

"Имаме нужда от правителство, което да решава проблемите на хората и да следва европейското развитие на България", изтъкна Денков в понеделник.

Радев се обърна към Денков с думите: "Надявам се, че осъзнавате риска и отговорността, която поемате". В отговор акад. Денков посочи, че е запознат, но не се плаши от трудностите.

След поредица от разговори и срещи с представители на ГЕРБ, двете политически коалиции се споразумяха за правителство и общи цели.

В понеделник сутрин президентът прие мандата от акад. Николай Денков. Двамата си размениха любезности и се обединиха около тезата, че най-важна е борбата с корупцията е плавният преход от служебна към редовна власт. 

След срещата с държавния глава акад. Денков разкри, че няма нищо странно, че Мария Габриел не е с него в днешния ден и добави, че в неделния ден двамата, заедно с Асен Василев, са провели многочасова среща с основни теми Планът за възстановяване и устойчивост и бюджета за 2023 година. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук