Политическото шоу на "Има такъв народ" продължи само един летен сезон – около тази идея се обединиха анализатори. И са категорични- Слави Трифонов и хората му не знаят какво правят, а шоуто им излиза скъпо на държавата. Поведението на ИТН е като на обидени деца, коментира журналистът Валерия Велева пред bgonair.bg.. 

"Пред възможността в сряда да бъдат тричани от парламентарната трибуна, те предпочетоха да избягат от парламентарен дебат", заяви Велева. 

Тя определи поведението на ИТН като политическа слабост, примесена с агресивен диктат.  "Казват - поканили сме тези министри и не ни интересува дали ги харесвате или не, трябва да ги гласувате. Слави Трифонов влезе в политиката със заявката, че ще взриви политиката и цялото поведение на тези хора е взривяване, а не промяна на модела. Ако променяш, трябва да знаеш какво правят, а те не знаят какво правят, държат се като улична банда, която е счупила прозорците. Всички ги гледат и ръкопляскат", коментира Валерия Велева. 

А в подкрепата към президента Румен Радев за втори мандат Валерия Велева вижда вид прегрупиране на Трифонов. "Той реши в момент, в който е наритан отнякъде, да се хване за шлифера на този, който е с най-висок рейтинг, да се спаси като се залепи за Румен Радев", анализира Велева.

Но не вярва в искреността на тази подкрепа.

"Само до преди ден хората на Трифонов изсипаха огън и жупел върху министрите на Радев. Как до вчера не ги харесваше, а днес - подкрепя Радев, нещо не ми се връзва. Явно пак е тъпа игра каквато беше през цялото време поведението на ИТН", коментира журналистът.

А решението е с третия мандат и създаването на експертно правителство - с кратък срок на действие и след това истински предсрочни избори.