Радостта от появата на новата песен и видео на Софи Маринова бързо бе помрачена с открити заплахи за арест. Етрополската звезда засне парчето „Мили, мили“ върху Каменните гъби край Кърджали. И докато приемала поздравления за добре свършената работа, по телефона получила няколко обаждания, които я стреснали, пише Хот Арена.

Журналисти се нахвърлили върху нея, искайки й сметка защо е снимала на забранено място. Посегателството й срещу българската забележителност щяла да й коства три години затвор или 20 хиляди парична глоба. Софи изпаднала в истерия, не знаела какво да прави.

По най-бързия начин тя се обадила на режисьора Людмил Иларионов – Люси, който е снимал клипа. И цялата идея за сценария и местоположението на снимките са негово дело. Люси реагирал доста спокойно на притеснителния разказ на Софи и бързо я успокоил, че никой няма да я тикне в затвора, нито пък ще я глоби.

Според него дори трябва да й благодарят, защото е направила реклама на Министерството на културата. Той добави, че не знаел, че става въпрос за защитен природен феномен и подчерта, че винаги, когато снима на такова място, иска разрешение.