Наводнението в София, което беше причинено от проливния дъжд вчера, отприщи вълна от подигравки в социалните мрежи. БЛИЦ вече показа как апокалипсисът в София отприщи народното творчество и Фейсбук се задръсти от бисери.


Както медията ни писа при гръмотевичната буря над столицата се изсипаха големи количества дъжд, като много улици и метростанции останаха под вода.

Народното творчество, естествено, не закъсня и бързо в „Туитър” и „Фейсбук” се появиха колажи и смешки.


Над София е страшно! Пороен дъжд, придружен със светкавици и гръмотевици удари столицата (СНИМКИ) 

„Винаги съм искала да видя Крушунските водопади, но не вярвах, че ще прокарат метро до тях!”, написа една потребителка в социалните мрежи и сподели колаж на софийското метро, превърнато във водопад.


Столицата е под вода след мощната гръмотевична буря и порой! Шахта изби насред града, мол бе в аварийно положение (СНИМКИ/ВИДЕО) 

Аналогиите с филма на Джеймс Камерън „Титаник” също не закъсняха. На един от колажите героинята Роуз, чиято роля изпълнява Кейт Уинслет, се чуди дали е от правилната страна на перона на наводненото метро.Само в БЛИЦ! Огромна мистерия изуми софиянци след потопа, удавил града (ВИДЕО) 

На друг колаж тя, Леонардо ди Каприо и Джеймс Камерън обсъждат сцена в наводненото метро.


В софийското метро можеха да бъдат забелязани и джуджетата от „Хобит” на Дж. Р.Р. Толкин, които бягат с бурета по течението.

 

А пък столичният автобус с номер 310 се превърна в луксозен круизен кораб.


Една от най-споделяните картинки е преработен вариант на логото на „Метрополитен София”, но със сменен лозунг – „Предупреждаваме всички пътници да се пазят от мъртвото течение”.


Тези и много други смешни картинки можете да разгледате галерията по-горе.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: bTV