Елена Йончева отново отправи остри думи към Бойко Борисов и коментира делото, което е завела срещу него за обида. В предаването "120 минути" тя разкри подробности около жалбата.
"Делото с Бойко не мисля, че е битка, има от една страна клевета, която лично за мен е шокираща. Този разговор оттук нататък ще продължи в съда. Как е повлияло това на изборите... Притеснителното в тази история е, че един политик си позволява да клевети и да лъже човек, който е изразил критична позиция в едно телевизионно студио по време на дебат, мислейки, че този човек няма да намери силата да се защити. Това е обезпокоителното.

Очаквам, завеждайки това дело, да излезе истината. Тя е една и не виждам защо тя няма да се случи.
Точно затова е съда, ще се види каква е истината, смятам, че това е спекулация с държавната тайна.

Преди няколко години министър на г-н Борисов Ивайло Московски отправи подобна клевета. Тогава аз казах, че ще го съдя, той ми се обади, извини се и каза, че е бил подведен. Тогава реших да не подавам жалба срещу него и сгреших. Втори път няма да постъпя по този начин.", заяви тя. 
 
Елена Йончева изрече и много тъжни думи за българските медии: "Българската журналистика все повече губи позицията си на коректив на властта. Все повече губим нашата държава. Вижте какво се случва в образованието ни, учениците са неграмотни. За кого ще правим нашите репортажи, кой ще ни гледа, кой ще ни чете?"