Един от най-любопитните епизоди от деня на церемонията по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп бе този, в който новата първа дама Мелания Тръмп подари синя кутия от бижутерската верига "Тифани" на предшественичката си Мишел Обама. Това действие обаче продължава да вълнува малки и големи, а социалните мрежи прегряха от предположения.
Това стана точно на входа на Белия дом, където семейство Обама трябваше да позират пред фоторепортерите със семейство Тръмп преди чаената церемония и преди да се отправят за церемонията по полагане на клетва от Тръмп.

За кратко камерите уловиха Мишел Обама, озовала се в неудобното положение да се чуди какво да прави с голямата кутия, с която не би искала да позира пред фотографите. Накрая на помощ й се притече Барак Обама, който отнесе кутията вътре в Белия дом. В интернет последваха редица спекулации какво може да има в кутията, пише в. "Ню Йорк таймс".

Потребители предположиха, че може да е чанта за документи, голяма лупа, рамка за снимки, голямо колие с обеци към него, кутия с шоколадови бонбони. Имаше и шеговити коментари, в които се казваше, че вътре била данъчната декларация на Доналд Тръмп, която всички настояваха да видят по време на предизборната кампания.

Шегаджия в социалните мрежи предположи, че в кутията има диск с епизоди от риалити шоуто на Тръмп "Стажантът".

От бижутерската къща "Тифани" отказаха да съобщят какво е имало в кутията на Мелания Тръмп, пишат изданията "Паризиен" и "Хъфингтън пост".