Не участваме в предизборни задкулисни разговори с други партии, обръщаме се към народа за мнения и предложения. Това заяви днес на първата за годината пресконференция на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова.
Тя обяви, че БСП започва публични срещи следващата седмица. Подновяваме изнесените заседания на ръководствата на партията, тръгваме из страната за разговори с хората по места, посочи още Нинова. По думите й тези срещи стартират от вторник в Кюстендил. Програмата ни е сериозна и дълга, заяви Корнелия Нинова. Решени сме за премахване на мутренското управление на България, заяви още лидерката на БСП.

Тя очерта основните приоритетни теми в програмата им, които ще бъдат обсъждани на тези предстоящи публични срещи. По думите й науката трябва да дърпа икономиката, образованието трябва да е обвързано с икономиката. Здравеопазването и сигурността също са сред основните теми.

Корнелия Нинова заяви, че към правителството в оставка БСП имат въпроси. Къде и за какво за три месеца са изхарчени 2 милиарда лева? Става дума за тези пари, за които Бойко Борисов през август месец е обявил, че няма да бъдат харчени, а стоят като буфер. Стигнаха ли тези пари до народа?, посочи Нинова. Защо Борисов е излъгал през август, че няма да харчи тези пари, попита тя.