От това дали 43-годишният Димитър Желязков ще успее да "възкръсне" и този път, зависи колко силен ще е трусът в подземния свят и как ще се пренаредят играчите в него. На седмия ден от покушението Очите бе събуден от бургаските реаниматори, които умишлено го държаха в медикаментозна кома.
От нощта на 8 юни, когато страховитият Митьо Очите бе прострелян с пет куршума, до днес пред отделението по реанимация в бургаската болница непрекъснато дежурят негови роднини. Както и служители на МВР, поставени там заради страха на близките от ново покушение.

Дъщерите на Желязков от съпругата му Таня, убита при бомбен атентат през 2001, предназначен за Митьо, прекарват по цял ден в болницата, а новините от там застават все по-обнадеждаващи.

Оказва се, че Желязков е със завидна имунна система и здрав организъм, който успя да понася нечовешки травми. През последните няколко години Митьо спортувал редовно и водел здравословен начин на живот, дори не пиел алкохол. Промяната дошла след като излязъл от затвора, където излежа присъда от 4 г. и половина като лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение.

Подробности около новия му начин на живот разказала на лекуващите лекари приятелката му Антигона Янулис, разкриха източници на “168 часа”. Но ако Митьо Очите е успял да промени менюто си, то явно не е успял с нрава си. От край време той е импулсивен, реагира на момента, бързо се пали и за това свидетелстват десетките му задържания през годините - за побой, отвличане, хулиганство... За това и във фаталната вечер той тръгва лично да разрешава конфликта с пазарджишкия "бизнесмен" Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Божо е известен в родното си място като ексчлен на една от най-страховитите наркобригади с прозвището "Монопола". Дори е осъден, но условно.
Днес обаче Кузманов е от постоянния антураж в Слънчев бряг, който уж прави бизнес, но неясно какъв. Според някои отговарял за охраната на виден помориец с инициали П.П., според други въртял ресторанта "4 you", където стана престрелката.

Заведението официално се стопанисва от добричкия бизнесмен Данаил Петков и съдружника му Николай Иванов, които са ортаци във фирмата "Пъзел 2014", показва справка в Търговския регистър.

Собственик на сградата на ресторанта пък бил пловдивчанин, известен като Борето Канадеца.

Кървавата баня в Слънчев бряг

Около 21 ч. в сряда, 8 юни, Митьо тръгва към ресторанта в компанията на двама души - авера му Никола Маринов от Бургас, известен като Кольо Магарето и охранител от фирма "Аркус", където Желязков се води консултант на трудов договор.