Претакате ли така киселото зеле, ще се радвате на чудна зимнина
Зелето започва да се претака още на втория или третия ден за равномерно разпределение на солта и захарта между редовете
Идва сезонът на бидоните и киселото зеле! И въпреки че няма нищо по-хубаво от това зимата да си похапваш вкусно зеленце, да си го направиш сам си е един сериозен ангажимент, защото то трябва да се претака.
Зелето започва да се претака (точи се течността от бидона в друг бидон и пак се изсипва обратно в първия бидон), още на втория или третия ден за равномерно разпределение на солта и захарта между редовете.
Киселото зеленце се топи в устата, ако в бидона сложите тази подправка
Ако има плуващи листа в бидона, те се премахват тъй като могат да послужат за храна на патогенните бактерии и плесени от въздуха и зелето да се развали.
Последвайте ни
3 Коментара: