Една от най-известните депутатки от ГЕРБ Десислава Атанасова изрази в социалната мрежа бурното си негодувание от факта, че служебният премиер Герджиков отиде да награждава Григор Димитров в зала "Арена Армеец".
Появяването на Герджиков бе посрещнато с освирквания от трибуните, а днес продължава да е обект на оживени коментари. Скандалното в случая е, че БНТ прикри конфузната ситуация, а коментаторите й си глътнаха езиците и премълчаха неприятната ситуация.

"Да бъдеш политик е работа нелесна! Не е достатъчно, понякога дори е вредно да бъдеш назначен от някого за смокинов лист на друг!
Няма как да те аплодират, когато не си избран, а нает!", написа Атанасова в личния си профил във Фейсбук.

БЛИЦ потърси Атанасова за допълнителен коментар по темата:

"Неподходящо е политик да черпи дивидент от триумфа на български спортист. Това беше денят на Григор Димитров. Победата на турнира е негова. България трябва да се гордее с Гришо", категорична бе Атанасова пред медията ни.

В ГЕРБ са гневни на Герджиков и заради скандалното му решение да назначи агенти на бившата Държавна сигурност за областни управители, както и за връщането на уволнения от Лиляна Павлова Валентин Николов за началник на "Автомагистрали".

Същият Николов превърна магистрала "Хемус" в ледена пързалка през 2012 година, но днес отново е възстановен на поста си.