Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори по телефона с руския президент Владимир Путин.

Това съобщи в профила си в Туитър говорителят на Белия дом Шон Спайсър. "След 45-минутния разговор с Ангела Меркел президентът започна третия от петте си планирани за днес телефонни разговора - в момента той говори с руския президент Владимир Путин", написа Спайсър. 
Телефонният разговор е първият официален контакт между двамата лидери. 

Тръмп позвъни на Путин, седейки зад президентското бюро в Овалния кабинет, на което бяха поставени голям брой документи и чаша с газирана напитка. До президента се намират вицепрезидента Пенс, съветникът по национална сигурност майкъл Флин, шефът на кабинета Ринс Прибус, главният стратег Стивън Банън и прессекретарят на Тръмп Шон Спайсър.

По-рано американският президент изрази надежда, че Вашингтон и Москва, както и между него и Путин, ще бъдат установени "фантастични отношения". 

Вчера говорителят на руския президент Дмитрий Песков уточни, че в хода на разговора Путин лично ще поздрави Тръмп с инаугурациията. По време на телефонния разговор президентите ще обсъдят двустранните отношения между Москва и Вашингтон.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският лидер Владимир Путин ще обсъдят как "да се справят с радикалния ислямски тероризъм" в  хода на своя разговор. На масата ще бъдат поставени и редица други въпроси. Това съобщи вчера съветникът на Тръмп Келиян Конуей в интервю за телевизия CBS. "Предполагам, че те ще работят съвместно по въпроса, как тези две нации, вероятно, биха могли да се справят с радикалния ислямски тероризъм", каза тя. 

Експерти отбелязват, че разговорът ще е първото изпитание пред рестартирането на американско-руските отношения, които бяха доведено до точка на замръзване от предшественика на Тръмп - Барак Обама. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!