Опечалената Анита Мейзер даде интересни подробности за видеото, на което се твърди, че трябваше да е записано убийството на Николай. Припомняме, че тя бе обвинена и осъдена на 3 години затвор, а сега предстои да обжалва за намаляване на присъдата.
БЛИЦ напомня, че Николай почина преди няколко месеца в следствие от задушаване със свински опашки, които сам е поискал любимата му да му сложи. Оказва, се че вече не е искал да се занимава с тогавашната си работа и започнал да търси начини да изкара бързи и лесни пари. Той е споделил с Анита, че напуска бизнеса с лимузини в Америка и ще прави дебели пачки в Коста Рика.

Негови познати го "открехнали" на нова схема със сайтове, които купуват видеа с извращения и той бил сигурен, че късането на свински опашки би било достойно за доста сериозен хонорар.

В началото Анита не е била напълно сигурна какво точно иска Николай да направи и се е замислила дали да не потърси помощ от майка му и сестра му, но така и не го направила. Замислила се е дали не е по-добре да направят видеото на светло, но Николай настоял всичко да се случи на мига и с необмислени действия се е стигнало до фаталния край.