Куршумите в България за пореден път доказаха, че имат по-силен ефект от стотици депутати. Показа го гангстерската стрелба в Слънчев Бряг, където снощи един Митьо Очите бе направен на решето.
Благодарение на милостивите депутати и колегите им от съда, преди 6 години бургаското чудовище, бе осъдено на 4 години и 10 месеца затвор за пране на пари. Три години по-рано той получи друг подарък – 4 години и половина решетки за това, че е командвал банда за дрога.

Само да не си помислите, че в килията Очите е търпял извращенията, които bTV разкри от затвора в Белене. Вместо да е прикован в карцера, Митьо се радваше на чистия въздух и топлата скара, която сам си приготвяше на барбекюто в общежитието от открит тип в Казичане.

На излизане от затвора досущ като в мафиотски филм го чакаха бронираните аудита и дебеловратите му гардове.
Митьо получи всичките си екстри по колективната воля на законотворците, които дадоха възможност на продавачи на отрова като него да получават скромни присъди, ако си признаят злодеянията.

Добре е депутатите да помислят отново преди да отворят вратите на Рая за изверги като Очите. Защото се нуждаем не от разделение на квотите във ВСС, а от тежки присъди за бандитите, които бият, крадат, изнасилват и убиват.

Иначе пак ще разчитаме на куршумите...

Ивайло КРАЧУНОВ