Към момента са задържани 7 лица за инцидента в Слънчев бряг. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов в ефира на БНР във връзка с престрелката в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков, а негов охранител загина. „Броят на задържаните ще бъде една динамична цифра през целия ден. Вече са установени близо 30 лица, които имат различно участие”, уточни Костов.
По думите му, при престрелка са пострадали лица, които са били в района на заведението, като всички са от обкръжението на Димитър Желязков. „Двама са леко пострадали, един от приближението на Димитър Желязков е убит, самият Желязков е настанен в болницата в Бургас и състоянието му за момента се определя като стабилно, но критично за следващите 24 часа.

„Няма данни за пострадали туристи, случайно преминаващи в района на Слънчев бряг”, уточни Георги Костов. „Колегите от ОДМВР – Бургас след получаване на сигнала изключително бързо са наситили района с полицейски сили в следствие, на което са задържани двама въоръжени млади мъже. Единият, от които е от групата на Желязков, а другият е от групата на собственика на заведението, който е вероятният извършител на убийството”, припомни Костов. Той увери, че към момента в Слънчев бряг има достатъчно полицейски сили, които внасят необходимото чувство за сигурност у туристи и посетители в района. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ