Резултати от анализ на кръвта, направени при постъпването в болницата на тежко простреляния Димитър Желязков-Очите, показват странни данни, информира Флагман.бг. Когато босът тръгнал с близо 40-членната си група да респектира конкурента Божо Георгиев в ресторант "4 You" в Слънчев бряг, той е бил напълно трезвен, няма и следи от наркотици.
За сметка на това обаче в кръвта му има високи нива на соматотропин. Това най-вероятно е синтетично вещество, което той приемал, за да има повече енергия и с цел подмладяване. Хормонът е твърде скъп и могат да си го позволят само богати хора. Ефектът му се изразява в повишаване на обмяна на веществата в клетките, което прави тялото да изглежда енергично и подмладено.

Всеки момент ще започне трета операция в зоната на малкия таз за несебърския бос на мафията. Той бе опериран от бургаски екип от хирурзи, ортопеди и уролози близо 8 часа след постъпването в МБАЛ-Бургас - от 22,00 ч. на 8-ми юни до към 06,00 ч. на другия ден. Вчера хирургът д-р Георги Мигаров е върнал обратно Очите в операционната около 13,00 ч., за да направи ревизия на една от интервенциите в малкия таз. Това е стабилизирало състоянието му и намаляло тежката кръвозагуба. Към момента през тялото на Очите са преминали 80 сака кръв и плазма, на практика у него не тече собствена кръв.

Днес бургаските хирурзи са повикали на помощ специалисти - уролози от Университетската болница в Стара Загора.

Третата операция е от решаващо значение за това дали ще преработят бъбреците. В противен случай сепсисът е неизбежен и ще доведе до фатален край.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!