Над 30 литра кръв са били прелети на Димитър Желязков-Очите, който беше прострелян с 5 куршума в Слънчев бряг. Това е станало от постъпването му в бургаската болница на 8 юни вечерта до 9-и следобед, съобщава „24 часа”.
На практика във вените му вече тече не негова, а кръвта на други хора. До 15.30 ч в четвъртък за несебърския бос са били осигурени над 50 сака с кръвна плазма.
 
Още в началото на схватката Очите пада на пода веднага след бодигарда си Александър Алексиев, до тях се срутва още един от гардовете, познат като Кольо Магарето. Докато момчетата се суетят около шефа си, един от хората на Божо Кравата успява да изтича от заведението към страничната алея, продължавайки да стреля.
 
Желязков е закаран с линейка на Бърза помощ около 21,30 ч. Първоначалният преглед показал проникваща рана в малкия таз и още една в гърдите по посока на рамото. В болницата е докаран и гардът му Кольо.
 
За минути пред спешния центъра се събраха около 30 души, част от тях близки и познати на Очите и семейството, които нямат нищо общо с инцидента. Тук бяха двете му дъщери от брака с Таня - жената, която стана жертва на атентат преди 15 г., приятелката му Антигона и малкият им син Димитър, на 10 г. и половина.
 
Голямата дъщеря на Очите - Станислава, която изключително прилича на него, реагира остро срещу насочените към близките камери и фотоапарати. Видимо притеснена, към този момент тя бе обнадеждена за състоянието на баща си. Каза, че е стабилизиран и няма опасност за живота му. Минути по-късно пред спешния център се изсипаха коли със спецполицаи, блокираха фоайето и създадоха буферна зона между чакащите журналисти и хората на Желязков.