Апелативният съд в София потвърди присъдата на Софийски градски съд от три години лишаване от свобода за депутата Владимир Кузов по делото за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов, съобщиха за Агенция БЛИЦ източници от съда.
Излежаването на присъдата трябва да бъде при първотначален „общ” режим за срок от три години, като съдът му е наложил  и „обществено порицание” чрез обявяването му по месторабота.Въззивният съдебен състав е провел допълнително въззивно съдебно следствие , в хода на което е събрал нови писмени и гласни доказателства и е проверил вече събраните от СГС такива.
Решението на САС подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в петнадесет дневен срок от съобщаването на страните , че е изготвено и обявено.

Решението е подписано с особенно мнение на съдията докладчик, който категорично споделя становището на другите членове на състава в смисъл безспорна установената, при напълно изяснена фактическа обстановка и вина на подсъдимия Кузов, както и изложените съображения относно вида и размера на наложеното от СГС наказание и начина на изтърпяването му.
Според него, обаче е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила относно състава, който е трябвало да заседава по делото, като той е трябвало да бъде определен в СГС от Председателя на Наказателното отделение на СГС, а именно погрешно е разпоредил това да стане от съдия и двама съдебни заседатели, вместо от един съдия. БЛИЦ припомня, че СГС призна депутата за виновен по делото за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г. Като основание за присъдата, съдът посочи, че когато е било извършено деянието, момчето е било на 13 г. Очаквайте още подробности. /БЛИЦ