Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организациитрябва да свършат много работа. Това каза след среща при служебния премиер с представители на туристическия бизнес и други министри Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.

„Ще продължим да работим както досега – протестно. В следващите дни ще депозираме нашите предложения в Министерство на туризма на база европейските практики, допълни още Алибегов.

Министърът на туризма Стела Балтова каза, че на срещата са се обединили около няколко тези:

„Държавата има нужда от работещ сектор „Туризъм“. Сектор „Туризъм“ желаят всички да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос. До 10 дни ще направим следващата среща, като през този период ще бъдат взети решения по три направления: да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектора в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес. Страната ни има интерес от това да остане „зелена“ дестинация, а изискването за това е да бъде постигнато ниво на ваксинация, което да позволи на чуждестранните туристи да искат да посетят България. Още днес трябва да се започне взимането на решения в перспектива 2022 г. – освен практически и финансово-икономически мерки.“